Fibromassage

Fibromassage ger avspänning och smärtlindring

Med lätta strykningar och lättare grepp masseras Du en helkroppsbehandling. Under mjuka handdukar plockas kroppsdel för kroppsdel fram. För att förstärka effekten av massagen använder jag alltid speciellt utvald vegetabilisk fibro olja och liniment. En vetekudde läggs på ryggen när övriga delar på baksidan masseras. Efter att baksidan masserats får Du vända dig och framsidan får behandling.

Fibromassagen får aldrig göra ont – Syftet med massagen är att få ökad blodcirkulation och avspänning. Den mjuka massagen frammanar det smärtlindrande hormonet oxytocin vilket skapar lugn&ro/avspänning vilket gör att kroppen får en hjälp till att Må bättre.

Fibromassagen utvecklades under 90-talet av Stefan Göthager. Två landstingsprojekt och fler än 1500 behandlingar ligger till grund för fibromassage som behandlingsmetod och har visat att den kan ge bättre livskvalitet och mindre smärta – En del har t om blivit helt smärtfria!

Behandling med fibromassage har visat sig ge goda resultat och passar därför mycket bra även för de människor som också har stressrelaterade problem.

 

Helhetssyn

Som fibromassör/terapeut försöker jag även se till helheten – Kropp och själ hör ihop, allt påverkar varandra!  Kosten, sömnen, arbetssituationen, relationer, lust&motivation och många andra saker påverkar ömsesidigt livet och därmed också hur man mår i såväl kropp som själ. Som jag ser det så är mycket man kan göra själv för att påverka sin hälsa såväl positivt som negativt.  Jag finns gärna som en inspiratör när det gäller att hitta "verktyg" som påverkar din hälsa i positiv riktning. 

Jag vill avsluta sidan om Fibromassage med några kloka ord som kommer ur Antroposofin: "När allt kommer omkring, vem känner patienten bättre än han själv". Ett annat uttryck som ingår i mitt synsätt som terapeut är också "Det är bara patienten själv som vet vad smärtan innebär"...

 Vill Du läsa mer om Fibromassage gå in på deras hemsida: www.fibromassage.se

 

 

Varmt Välkommen!