Klassisk Massage

 

Massagetekniken

Jag arbetar i huvudsak med Finsk Klassisk Massage som är en djupgående behandlande massage. I min massagemetod blandar jag även in Svensk Klassisk Massage och lite sådant som jag lärt mig ”på vägen” som jag tycker ger både avslappning och bra behandlingsresultat.

 

Behandlingen börjar som regel lite mjukare för att förbereda musklerna för en mera djupgående Massage där jag metodiskt går igenom muskelgrupp för muskelgrupp. Hittar jag spänningar, hårdare muskelpartier, muskelknutor osv.  stannar jag upp och arbetar med olika tekniker/grepp för att försöka lösa upp dessa. 

 

Vid behandlingstillfället blir Du alltid varmt mottagen i en fräsch miljö. Vid första mötet tar vi en extra stund för att få ”koll på läget”, som t ex varför Du kommer till mig? Du får berätta om Du har några specifika problem, skador eller om det finns kontraindikationer på att få Massage så jag vet hur jag ska anpassa  behandlingen. Du kanske bara vill ha en stunds lättare Massage för att få chans att bara slappna av, det är helt ok det med!   Behandlingen jag utför är ett samarbete mellan Dig och Mig.

 

Vid behov, vilket är väldigt vanligt så går vi igenom stretchråd som kan göra skillnad om du har förkortade muskler, men ehe! det hjälper bara om man gör dem!

                    

Varför Massage och vad händer?

Som livet ser ut för många idag så finns det alldeles för mycket stress, både på arbetet och på fritiden. För många finns också för mycket ensidig, statisk belastning. Detta i kombination med för lite av det som våra kroppar egentligen är gjorda för, nämligen allsidig rörelse/naturlig rörelse/fysisk aktivitet så skapar vi problem i rörelseapparaten. Att utföra vissa moment för länge, för mycket och för ofta av en viss rörelse skapar lätt problem. Likaså stress då kroppen befinner sig i försvarsposition, musklerna anspänns vare sig vi vill det eller ej, det blir ett statiskt tillstånd. Dessa belastningar för kroppen är oftast boven när det gäller muskelvärk.

 Detta händer i muskler, leder och bindväv. De stelnar till, blir överbelastade, det känns spänt och ömt. Inkommande blodcirkulation som ska ge syre och näring åt muskler och organ avtar och borttransport av slagg och sura ämnen som finns i muskler, bindväv mm stannar kvar, de släpper inte greppet och ömhet och smärta kommer som ett brev på posten!  En så kallad ond cirkel har skapats. Då är Massage en perfekt metod att bryta den onda cirkeln eftersom Massagen för bort de sura slaggprodukterna, löser upp spänningar och framför allt för in ny livsgivande näring i muskler, bindväv, senor mm i och med den ökade blodcirkulationen som massagen innebär.

 

Unna Dig en skön stund!

En upplevd skön Massage innebär också Avspänning/avslappning vilket särskilt idag för många är den viktigaste aspekten.  Man behöver inte ha smärta för att få massage. Det bästa är att gå till terapeuten innan man får ont. Att jobba förebyggande är första steget till att få en god hälsa och att undvika sjukskrivning.

Man behöver inte ha skäl för allting - det får också bara vara skönt!